perjantai 29. kesäkuuta 2012

Tuoreet boksit

Vuoden parhaimpien julkaisuiden joukkoon kiilaa röyhkeästi kaksi boksijulkaisua, joiden sisältö on nauhoitettu 40 vuotta sitten.



Sambialainen Witch on kohtalaisen tuntematon kulttinimi, mutta siitä erikoinen bändi, ettei kuuden vinyylin boksiin mahdu yhtään paskaa biisiä! Boksi sisältää ilmeisesti kaikki, mitä bändi on aikanaan tallentanut. Haastattelua ja biografiaa sisältävään vihkoon en ole vielä ehtinyt perehtyä sen tarkemmin. Garage-psych-rock-diggareille ehdoton tsekkauskehoitus.

Yksi suosikeistani, CAN, puolestaan julkaisi kolmen cd:n boksin. CANin parhailta vuosilta 1969-1975 peräisin olevat aarteet olivat vain yksinkertaisesti unohtuneet studion komeroihin pölyttymään. Boksilla on siis CANin kulta-ajalta totaalisia krautrock-helmiä, jotka voisivat aivan hyvin olla kyseisen periodin studiolevyilläkin! Aivan törkeän kovaa tykitystä ja tietenkin myös mielipuolista sekoilua.

Alla näytekipaleet molemmista bokseista.



torstai 21. kesäkuuta 2012

Hyvää juhannusta! Älä unohda BJM-keikkaa!


Acid King oli jälleen aivan mahtava livenä. Unsane oli aivan totaalisen väkivaltaista pieksentää. Korvat olivat surisevaa puuroa pari päivää keikkojen jälkeen. On pitänyt bloggata jo useamman päivän ajan uusista levyhankinnoista, mutta kamera on muuton yhteydessä jemmattu näköjään kohtalaisen hyvin. Keskitytään tässä postauksessa sitten youtube-upotuksiin ja pöllittyyn julisteeseen.



Kaksi viikkoa ilman keikoilla ramppaamista on tuntunut tarvitulta huilaushetkeltä hektisen keikkakevään jälkeen. Juhannuskin menee akkuja lataillessa, mutta heti maanantaina tennarit osoittavat Tavastialle. The Brian Jonestown Massacre saapuu ensikertaa Suomeen! Lämppärinä Stadin tämän hetken lupaavin bändi, Black Lizard!



BJM:n uusi levy Aufheben on ollut kuuntelussa Spotifystä ahkerasti, toivottavasti keikalta saisi vinyyliä hieman sopivampaan hintaan, kuin mitä levykaupoissa on näkynyt. Odotukset keikkaa kohtaan ovat kovat, toivottavasti myös jengiä löytää paikalle välittömästi juhannuksen jälkeen.



Hyvää juhannusta kaikille, nähdään maanantaina Urho Kekkosen kadulla!

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Välillä levyistäkin!

Selailin blogiani taaksepäin ja huomasin, että aika keikkapainotteista tekstiä on ollut alkuvuosi. Jos vaihteeksi hehkuttelisi jotain tuoretta musaakin!



Kuvassa muutama tuore, viime aikoina tehosoitossa ollut levy. Isoveli Farflung pesee White Hillsin mennen tullen avaruusrokkareiden splittijulkaisulla, huippubiisi Farflungilta! Vibravoidin Gravity Zero lienee paras saksalaisbändin tuotos tähän asti, tiukkoja psych rock –ralleja ja fuzzintäyteistä äänimaailmaa. Conan moukuttaa perinteitä kunnioittaen aggressiivisesta sludgesta lainailevaa doomia, hampaat irvessä ja nyrkki ilmassa.

San Franciscosta kotoisin oleva Sleepy Sun on ollut ihan ok –kategorian bändi, mutta kolmas albumi Spine Hits on lähestulkoon täysosuma! Bändi on ottanut rohkean hypyn popimman ilmaisun pariin ja se on kannattanut. Spine Hits on täynnä toinen toistaan hienompia kappaleita, popkoukkuja ei pelätä, muttei psykedeliaakaan unohdeta.



Niin, keikkoja pukkaa, edelleen. Torstaina Acid King sekä Suma ja sunnuntaina Unsane, Big Business sekä Throat. Olen soittamassa levyjä molemmilla keikoilla ja sen lisäksi on muutto päällä, joten molempien keikkojen levyt pitäisi pakata ennen muuttolaatikoihin pakkaamista...