maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen raju ”kaupunkifestari”

Pahoittelut heti kärkeen siitä, että tämä kirjoitus on aivan liian pitkä blogipostaukseksi, mutta pääsiäisviikonlopusta jäi aika paljon käteen.

Tämän vuoden Roadburn oli musiikillisesti ehkäpä elämäni hienoin viikonloppu toistaiseksi ja siitä tulee lähiaikoina kattavampaa raporttia jahka koko tapahtuma on sulateltu. Roadburnista toipuminen oli vielä vaiheessa, kun pääsiäisen ”kaupunkifestivaali” Helsingissä jo puski päälle. Earthin ja Sabbath Assemblyn torstaisen keikan passasin, että sain vielä yhden huilipäivän.


Perjantaina Lepakkomiehessä oli todella kovat jamisessiot. Tanskalais-ruotsalais-amerikkalais-suomalainen Øresund Space Collective soitti lähes kolme tuntia vaihtelevalla miehistöillä harmittavan pienelle yleisölle. Kitaristit ja basistit tulivat ja menivät, mutta improvisoidut jamit pysyivät tiukkoina, mielenkiintoisina ja psykedeelisinä.

Lauantaina olin ensin soittamassa Kutosella levyjä, josta singahdin velvollisuuksien jälkeen jälleen Lepikseen. Kutosella Heremillä oli herkullinen spotti lämmitellä Ramessesta. Bändin heikoin lenkki on naislaulaja, jonka murinatekniikassa on edelleen hiomista, ääni jää välillä surulliseksi pihinäksi.

Mark Greeningin massiivinen 32” Ride hypnotisoi yleisön Ramessesin noustessa lavalle. Electric Wizardin ilkeä ja likainen velipuoli tuuttasi vakuuttavan liejuista doomiaan nyrkkiä puivalle yleisölle. Itse haltioiduin Greeningin brutaalista rumputyöskentelystä niin, että välillä unohti biisimateriaalin ja muun bändin tyystin. Baptism of the Walking Dead jäi soittamatta, sillä Kutosen indiedisko puski päälle ja tässä vaiheessa omat tennarit ottivat suunnaksi Lepiksen.

Lepakkomiehessä Baxter Stockmann ja Viisikko jäivät välistä, mutta Throat tykitti sellaisen täyslaidallisen noise rockin ja sludgen vittumaista äpärälasta, että oksat pois. Heittämällä näiltä turkulaisilta paras keikka, mitä olen nähnyt. Tällä kertaa Hebosagil jäi jalkoihin, vaikka ei missään nimessä huono ollutkaan. Oli myös mukava nähdä Lepakkomies perjantain yleisökadon jälkeen ääriään myöten täynnä. Olipa yleisössä myös muuan brittirumpali, joka juuri oli keikkansa toisaalla lopettanut.


Sunnuntaina Korjaamolla vietettiin päivä, jota moni ei uskonut koskaan näkevänsä: Pentagram on Suomessa! Itse olin Mega Therion klubin Matin kanssa paikalla soittamassa levyjä, soittolistat tältä ja Ramesses-keikalta löytyvät jälleen alta. Lämppärinä ollut Black Pyramid meni “ihan jees” –kategoriaan. Sleepiltä apinoituja riffejä ja ennalta-arvattavaa jyräystä. Blood Farmersin passasin Roadburnissa sen vuoksi, että tällä keikalla on jotain uutta nähtävää. Omaksi koko illan yksittäiseksi highlightiksi nousi Orgy of Rats ja Blood Farmersin aivan mahtava groove.

Illan ehdoton tähti oli kuitenkin kaksikko Liebling-Griffin. Pentagram ja 650 sekopäistä suomalaista. Biisien välissä tauottomat ”PEN-TA-GRAM”-huudot ja lukuisat crowdsurffaajat läpi keikan. Yleisö ja silminnähden meiningistä diggaileet doom-legendat tekivät tästä keikasta monta kertaa paremman, kuin Hollannissa viikkoa aiemmin, vaikka settilista oli sama. Hikinen sekä maaginen ilta, jossa sai myös morottelukiintiön täyteen, sillä paikalla tuntui olevan kaikki mahdolliset alan tutut.

DJ Jugh – playlist – 23.4.2011 Ramesses @ Kuudes Linja

Fleshpress – Crumble
Acid King – Electric Machine
Church of Misery – Born to Raise Hell
Hebosagil – Polku
Caskets Open – Jonestown
-
Black Pyramid – Visions of Gehenna
Unearthly Trance – Servants of the Warsmen
Solace – Cement Stitches
Midnight – Vomit Queens
Eyehategod – My Name is God (I Hate You)


DJ Jugh – playlist – 24.4.2011 Pentagram @ Korjaamo

Carlton Melton – The One That Got Away
Monster Magnet – Doomsday
Led Zeppelin – Achilles Last Stand
The Gates of Slumber – Riddle Master
Pagan Altar – Walking in the Dark
The Lamp of Thoth – Sing as You Slay
Minotauri – Satan in Man
-
Wishbone Ash – The King Will Come
Spiritus Mortis – Sunrise
Witchfinder General – Burning a Sinner
-
Saint Vitus – The Psychopath
Candlemass – At The Gallows End
Black Sabbath – Paranoid
Iron Maiden – Murders in the Rue Morgue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti